síkfalmetsző

Ne csak síkfalmetszővel végezzük a metszést!

A gyümölcsösben rendszeresen felmerülő feladat a fák metszése, ha jó termést szeretnénk. Míg a kicsi, otthoni gyümölcsöst könnyedén megoldjuk egyedül, addig egy méretes gyümölcsösben bizony síkfalmetsző segítsége nélkül nehéz boldogulni. Ezeket a kiegészítőket már munkagépekhez csatolják, precíz kialakításuknak köszönhetően rövid idő alatt jelentős számú fa metszését megoldják a növény felesleges megsértését is elkerülve.

A szakértők elismerik a síkfalmetsző gépek fontosságát, ám azt is kiemelik, hogy mindig ki kell egészíteni kézi munkával is. Egyéb esetben nagyon megsűrűsödik a lombkorona, a cél pedig egy ritka, szellős lombszerkezet, ahová optimálisan bejut a napfény.

A síkfalmetsző gépeket ezért inkább előmetsző vagy előritkító tevékenységre ajánlják és mint ilyen, rendkívül nagy munkában segítik a gazdálkodót. Különböző fákhoz más és más kialakítású gép használatos. A Penda Kft. honlapján többféle célra megfelelő gép és csatolható eszköz található. Mindegyikről részletes leírással adnak bőséges információt az ügyfeleknek.