légzésfigyelő

A szülők hűséges asszisztense a légzésfigyelő

Nem minden szülő tartja fontosnak, hogy gyermekét alvás közben megfigyelés alatt tartsa és néhányuknak, akik a babával ugyanabban a szobában alszanak, érthető, hogy miért nem szükséges a légzésfigyelő. De azoknál, ahol a kicsi külön helyiségben alszik, pótolhatatlan szerepet tölt be.

A légzésfigyelő használatát 3 éves korig ajánlják. Segít a szülőknek nyugodtan aludni éjszaka, tudva, hogyha a baba felébred, hallani fogják ezen keresztül. Sok szakértő szerint, ennek a kiegészítőnek az előnyei meghaladják a vele szemben támasztott elvárásokat.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy az aggódó szülők könnyedén ellenőrizhetik a babájukat anélkül, hogy meg kellene mozdulniuk, így nyugodtak lehetnek annak a tudatában, miszerint épségben van.

Érthető, hogy az újdonsült szülők sokat aggódnak a csecsemő miatt miközben alszik, így ha ellenőrizni tudják, ez megszünteti a stresszt és a szorongást. A légzésfigyelő révén bármikor hallják mi történik a babaszobában, miközben egy másik helyiségben dolgoznak, takarítanak vagy főznek. Ez pedig távol tartja a szorongást.