hidrofor tartály

Hatékony és biztonságos rendszer hidrofor tartállyal

Egy házi vízellátó rendszer kiépítéséhez fontos a megfelelő tervezés és az ehhez szükséges épületgépészeti elemek ismerete. A szivattyún kívül, egy hidrofor tartály beszerzésére is szükségünk lesz, esetleg eleve ezzel felszerelt házi vízműre.

Ezeket már eleve így árusítják és ebben az esetben nem kell hozzáigazítani a hidrofor tartály paramétereit a szivattyú teljesítményéhez, mint amikor külön vásároljuk meg a termékeket. Mi történne a rendszerrel tartály nélkül?

Egy darabig biztosan normálisan üzemelne, amíg a szivattyú be nem dobja a törölközőt. Az elnevezéséből adódóan következtethetünk arra, hogy a hidrofor tartály víztárolásra lett tervezve. Viszont a belsejében van egy gumimembrán, ami biztosítja a nyomást, amikor elkezd megtelni vízzel.

A membrán egyik oldalán levegő, a másik oldalán a víz kap helyet. Minél több benne a folyadék, annál nagyobbá válik az összenyomott levegő hatására a nyomás. Ezzel csökkenti a szivattyú ki- és bekapcsolódásának a számát, ezzel kímélve azt, illetve a beépítésével véd a vízütés ellen.