gyogytornaszom

5 panasz, amivel már érdemes lehet gyógytornászhoz fordulni

Az életvitelünk, valamint a munkánk jellege bizony rányomhatja a bélyegét az egészségünkre. Például néha fájdalmat érzünk bizonyos testrészeinkben, amit nem tudunk mivel magyarázni. Szerencsére bizonyos kínok megszüntethetőek gyógytorna által, ezért célszerű felkeresnünk egy rendelőt. Az ilyen kezelések menetéről bővebben olvashatsz a www.gyogytornaszom.hu weboldalon.

Az ülőmunkát végző személyeknek gyakran vannak gerinc-, derék-, csípő-, hát- vagy lábfájdalmaik. Érthető ez, hiszen a napi 8-10 órai, számítógép vagy egyéb eszköz előtt történő munka alatt a mozgáshiány megteszi a maga hatását. Márpedig napjainkban rengeteg ember dolgozik számítógép előtt, és akár a munkahelyen, akár otthon teszi is ezt, annak kellemetlen hatásai sokáig nem kerülik el.

A sok ülés ugyanis megterheli a gerincet, így komoly fájdalmat eredményezhet. A gerincünk csigolyákból tevődik össze, a mozgékonyságát pedig a csigolyák közötti porckorongok biztosítják. A mozgásszegény, ülő életmód következtében gyakran előforduló betegség a gerincfájdalom, vagy súlyosabb esetben a porckorongsérv.

Nagyon fontos volna figyelni a helyes testtartásra a mindennapi életünk során, ha pedig sportolunk, akkor lényeges elsajátítanunk a gyakorlatok megfelelő kivitelezését annak érdekében, hogy óvjuk a gerincünket az esetleges sérülésektől. Persze, ez nem mindig sikerül, és amikor már fájdalmat érzünk, az intő jel arra, hogy jobban oda kell figyelnünk az életmódunkra, mert csakis így kerülhetjük el a súlyosabb egészségügyi problémákat.

Ugyanakkor sokak számára meglepő, hogy például okostelefon használat miatt is kialakulhat gerincfájdalom. A jelenséget mobilnyak-szindrómának nevezik, ami a mobileszköz használat és számítógép vagy laptop monitorjának bámulása miatti folyamatos előrehajlás következménye. Ha neked is fájdalmaid vannak időnként, esetleg rendszeresen, akkor mindenképpen érdemes tájékozódnod a gyógytorna lehetőségéről az említett webes felületen.

Itt megtudhatod azt is, hogy minden kezelést egy alapos állapotfelmérő vizsgálat előz meg. Ha szükséges, akkor ortopéd szakrendelést is igénybe vehetsz a Gyógytornászom rendelőjében. Az intézmény jól megközelíthető helyeken található a fővárosban, Pesten a Nyugati térnél, Budán pedig a Batthyányi térnél várják a betegeket a szakemberek. Az állapotfelmérés alapján kezdődik meg a kezelés.

A páciensek többsége már az első néhány alkalom után lelkesen számol be a javulásról. Vannak, akik 10-15 alkalom után már nem is járnak a rendelőbe, hanem otthon végezhető tornagyakorlatokkal tartják fenn az elért eredményeket. Ebbe a gyógytorna magánrendelőbe nem kell orvosi beutaló, de ha rendelkezel orvosi dokumentációval, azt érdemes magaddal vinned, mert az alapján a szakemberek is pontosabb képet tudnak kialakítani a helyzetedről.

A weboldalon minden információt megtalálsz a Gyógytornászom rendelő szolgáltatásairól, de korábbi páciensek véleményeit is olvashatod. Ne tűrd el a fájdalmakat, mert lehet, hogy néhány óra gyógytornával végleg elűzheted azokat az életedből!