fehérjeporok

3 + 1 Tévhit a fehérjeporokról

Régebben a versenysportolók fogyasztották a protein shake-ket, de ma már ezek könnyen elérhetőek bárkinek. Viszont léteznek bizonyos hiedelmek a fehérjeporokkal kapcsolatosan, ezek miatt egyesek messziről elkerülik a termékeket. Ha mélyebbre merülnél a témában ITT egy remek cikk a fehérjeporok használatáról. Az első tévhit, ami elterjedt, hogy a fehérjeporok túlzottan izmossá és férfiassá tesznek. Ez nagy hiba, hiszen a nőknek is gondoskodniuk kell a fehérjebevitelről, bár nyilván, nekik kisebb mennyiségre van szükségük, mint a férfiaknak.

Továbbá, sokan úgy gondolják, hogy csak a halban, húsban, tejben, tojásban van fehérje, pedig ez sem igaz. Nem csupán állati táplálékból nyerhetünk fehérjét, mert ezt tartalmazzák a zöldségek, gabonafélék, olajos magvak, hüvelyesek is. Újabb téveszme, hogy kizárólag a teljes értékű fehérje fogyasztása lehet jótékony hatással a szervezetünkre. Aztán itt-ott olvasható az is, hogy a gyakori fehérjebevitel ártalmas lehet a vesére.

Ebből csak annyi igaz, hogy azon személyeknek, akik veseproblémákkal küzdenek, valóban ártalmas lehet a túlzott fehérjebevitel. Gyakorlatilag minden sejtünk, szövetünk tartalmazza a fehérjemolekulák különféle változatait, ezért elengedhetetlen ennek a megfelelő mennyisége és minősége, a test optimális működése érdekében. Tulajdonképpen a fehérjepor táplálékkiegészítő nemcsak ebben segít, hanem a fogyásban, testünk formálásában és még a szálkásításban is. Bármilyen céllal végzel edzéseket, tudnod kell, hogy a készítmény megkönnyíti a munkádat és nagyon finom is.

Kapható tejes és tejmentes változatokban egyaránt, így könnyen kiválaszthatod az ízlésednek és az életmódodnak megfelelőt. A Whey proteinek, azaz a tejből készült változatok ízletesek, ráadásul még jól is oldódnak. Érdekes tulajdonságuk, hogy az emésztésükhöz több energia kell, mint amennyit tartalmaznak, így ellátják az izmokat, sejteket fehérjével, azonban a testzsír százalékot csökkentik. Olvass ebben a témában az intenset.hu weboldalon hasznos információkat!