Rum

Finom rum nemcsak a kalózoknak

A Karib-tenger térségének az említésére mi is juthatna más az eszünkbe, mint az örökké napfényben úszó, fehérhomokos tengerpartok végtelensége, az ég felé nyúló pálmafák és persze a minden hájjal megkent kalózok.

A régmúlt idők vad tengeri harcosai, ha még ma is léteznének, egészen biztosan elismerő szavakkal méltatnák a Black Barrel rum nagyszerűségét. Bizony, a kalózok kedvenc itala a rum, ami még ma is hatalmas népszerűségnek örvend az idősebb és a fiatalabb generáció képviselőinek a körében is.

Az italt, annak karakteressége miatt nem mindenki képes önmagában élvezni. Ennek tükrében ki jéggel, ki kólával házasítja össze, ám a hatás szerencsére még így is hamisítatlan formában a miénk.

A markáns íz-világot felvonultató rumot sokan előszeretettel hasonlítják a whisky íz-élményéhez és bár a két ital valóban mutat azonos jegyeket, azok a személyek, akik nemcsak fogyasztói a jó itókáknak, de értik és érzik is az italkülönlegességeket, becsukott szemmel is ráböknek arra a palackra, amiben a rum van.