Absolut vodka

Az Absolut vodka mögött álló cég

Egyes italokról köztudott, hogy mely országokban készítik őket tradicionálisan, például mint a magyarok a pálinkát vagy a mexikóiak a tequilát. Ezért is lehet meglepő, hogy az Absolut vodka neve egy svéd céget takar, nem pedig lengyelt vagy oroszt. Ön sem tudta?

Tulajdonképpen a vállalkozást még Lars Olsson Smith üzletember alapította 1879-ben, a svéd vodkakészítési alapokat felhasználva. A sikerét mutatja, hogy ezt az italt még napjainkban is Ahus városában állítják elő.

A széles választéknak és a remek minőségnek tulajdoníthatjuk azt a tényt, miszerint az Absolut vodka Svédország legnagyobb mértékben exportált élelmiszeripari terméke.

A 2008-as évektől a cég üzemeltetéséért Richard Pernod a felelős, aminek hatása főként a különféle fajták között lelhető fel. Ugyanis az Absolut vodka már rengeteg ízben kapható, az ital megtalálható barackos, almás, fekete áfonyás, sőt, még mézes aromával megbolondítva is. Természetesen a tradícióktól sem rugaszkodtak el, még mindig a több száz éves recept alapján gyártják sok terméküket.