száraz bőr okai

A száraz bőr okai és a probléma orvoslása

Bőrünk rugalmasságát, üdeségét befolyásolja az életmódunk. A száraz bőr okai lehetnek külső és belső tényezők eredményei. Az időjárás viszontagságai is megviselik a bőrt. A téli hideg éppen úgy, mint a nyári forróság. Fontos, hogy minden évszakban használjuk fényvédő és hidratáló készítményeket.

Az egészséges bőrképhez nélkülözhetetlen az alapos, de kímélő tisztítás és a hidratálás. A táplálkozásunkkal is kedvezhetünk a kültakarónknak. A C- és E-vitaminokban és cinkben gazdag táplálkozás hozzájárul a bőr épségéhez. Kiemelt szerepe van a folyadékfogyasztásnak. Fogyasszunk tiszta ásványvizet, kerüljük a sok koffeint a vízhajtó hatása miatt. A száraz bőr okai tehát a genetikai tényezőkön túl, a bőrnek nem kedvező életmód és a bőrvédelem hiánya.

A hidratáló készítmények növelik a nedvességtartalmát és pótolják a testet borító szövet egészségéhez elengedhetetlen ásványokat. Válasszon megbízható márkát, ami természetes alapanyagokból állítja elő a készítményeit. Az elhalt hámsejteket időnként távolítsa el bőrradírral!