propoliszos méz

A propoliszos méz jótékony hatásai

Egyre inkább trendi gyógyszerek helyett a természet kínálta gyógyhatású élelmiszereket fogyasztani. A propoliszos méz a természetes immunerősítő, az antibiotikum egy alternatívája. A propolisz méhviaszból és növényi gyantából álló anyag, amit a méhek a saját egészségük védelme érdekében állítanak elő.

Meggátolja a penész, a baktériumok és kórokozók bejutását a kaptárba. Már az ókorban felismerték a fertőtlenítő hatását. Gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő, elősegíti a bőrbetegségek gyógyulását. A propolisz íze nem kellemes, emiatt fogyasztják propoliszos mézként vagy tinktúra formájában. A propoliszos méz édes, krémes.

A méz dominál, mégis tartalmazza az értékes hatóanyagokat, C-, E-, B- vitaminokat és olyan ásványi anyagokat, mint a cink és a kálium. Antioxidáns hatását a polifenolok és a flavonoidok garantálják. Egyre több iparág ismeri fel a propolisz jótékony hatásait és építi be a palettájába, például a kozmetika. Alkalmazzuk bátran a természet alkotta gyógykészítményeket! A méhészeti termékek között akad bőven.