öntözőrendszer

Optimális döntés az öntözőrendszer

Egy önvezérelt locsoló berendezés nagyon megkönnyíti a munkánkat, hiszen előre beállított program szerint, rendszeresen elvégzi helyettünk az öntözési feladatokat. Bár nem a legkisebb befektetés az öntözőrendszer, mégis egyre többen igénylik. Amennyiben ezt egy szakember telepíti oly módon, hogy a kert adottságaihoz igazítja a rendszert, akkor annak hatékonysága biztosított. Ellátja a cserjéket, virágokat, pázsitot, haszonnövényeket az élethez szükséges nedvességgel, így azok mindig üde zölden mutatják meg természetes szépségüket.

Optimális mértékben osztja el a szükséges vízmennyiséget, ezért igazán víztakarékosnak is tekinthető. Működéséhez nincs szükség emberi felügyeletre, így a kerttulajdonosnak értékes szabad időt biztosít. Voltaképpen ez a kert adottságainak és a vízhozamnak megfelelően zónákra felosztott, a talajba ásott csőrendszer. Az öntözőrendszer zónáira szórófejeket, csepegtetőcsöveket, mikroszórókat, vagyis vízporlasztókat szerelnek a szakemberek és ezekkel történik a locsolás.

A kerti öntözőrendszer profi telepítése

Elég sok vitát kiváltó téma az öntözőrendszer helyszíni felmérése, hiszen vannak szakértők, akik sok időt töltenek a kertben mérőszalaggal és víznyomásmérővel, mások csak bekukkantanak és az alapján küldenek árajánlatot. Ezen lehetne vitázni, de az biztos, a kerti öntözőrendszer telepítése árának helyszíni felmérés, kertterv és a fontosabb adatok ismerete nélkül szinte semmi köze nincs a valósághoz. Ezért érdemes olyan kertépítő szolgáltatását igénybe venni, aki alapos helyszíni felmérést végez.

Pontosan ilyen szakértővel vehetjük fel a kapcsolatot az automataontozorendszeres.hu weboldalon keresztül. A szakember több tényezőt vesz figyelembe a felmérés során, a rendelkezésre álló vízforrást, a kert állandó és változó adottságait. Mindezek után kezdi el a kerti öntözőrendszer telepítését. A használt technikát az határozza meg, hogy a kert milyen készenléti állapotban van. Mert másképpen kell hozzálátni a kerti öntözőrendszer installációjához, ha a kert évek óta készen van, vagy pedig csak most kerül kialakításra.