Zárdepo lakat webáruház

Útmutató a különböző lakat fajtákhoz

Mi sem egyszerűbb annál, mint lelakatolni egy helyiséget vagy lezárni egy körbekerített területet. Valóban nem egy bonyolult dolog, ha pontosan tudjuk, hogy melyik lakat számít ideális választásnak az adott körülmények között. Sokaknak segített már vásárlás előtt a Zárdepo lakat webáruház útmutatója. Mert laikusként jó, ha tudunk két, legfeljebb három lakattípust mondani, viszont az átlagfelhasználó csupán a klasszikus, normál kengyeles típusokat ismeri, amelyekhez egyedi kulcs kapható. Minél nagyobb, annál jobb! Ez az elv viszont nem mindig érvényesül. Attól függ, hogy mit szeretnénk lezárni.

A normál kengyeles lakat valóban költséghatékony megoldás, de ha távolabb eső pontokat kell összebilincselni, akkor egy hosszúkengyelű lakatra lesz szükségünk. Hogy mi ilyenkor a bökkenő? Addig rendben, hogy ezeknek a felhelyezése könnyebb, viszont a hosszabb kengyel alacsonyabb biztonsági szintet jelent, mert ezeket egyszerűbb levágni. Ezért fontos minőségi változat beszerzése, ami magas védelmet biztosító, lefűrészelést akadályozó anyagból készül. A golyós reteszelés és a minőségi zárszerkezet megnehezíti a manipulációt. Lánccal kombinálva, az U lakatok is magasfokú védelmet biztosítanak a levágással szemben, mert így nehéz rajtuk fogást találni a fűrészeléshez vagy a sarokcsiszolóval történő levágáshoz.

Praktikus és biztonságos lakatok tárháza

Itt van például a többkulcsos lakat. Egy kulccsal több ugyanolyan lakat is nyitható. Ezzel redukálhatjuk a kulcscsomó méretét. Ilyen típusú változatokat találhatunk a hagyományos kengyeles, hosszúkengyeles és tömb formájában is. A számzáras lakatokhoz kulcs sem kell, csak jó memória a tetszőlegesen beállítható számkombinációhoz.

Igazán magasfokú technológiát képviselnek a szintén kulcs nélkül működtethető ujjlenyomatos lakatok. Egyetlen hátrányuk a fejlett technológiából adódó magas árazás. Természetesen azt is érdemes figyelembe venni, hogy kül- vagy beltéri használathoz keresünk-e lakatot. A kültéri változatok jobban bírják az időjárás viszontagságait. Ezeket figyelembe véve kiválaszthatjuk a megfelelő típust.