shimano speedmaster 14000 xtc

Sós és édes vízben is használható a Shimano Speedmaster 14000 XTC

A szóban forgó orsót a leginkább pontyhorgászathoz tervezték. A Shimano Speedmaster 14000 XTC új funkciókkal, megjelenéssel és néhány, a legdrágább modellekben használt modern technológiával frissült. Az orsótest és a mechanizmus közelebb került a bothoz, a súlypont is ennek megfelelően eltolódott, ami jelentősen növeli a szerelék irányíthatóságát dobás közben, csökkentve a horgász kezének terhelését. A Shimano Speedmaster 14000 XTC merev és megbízható anyagból készült teste biztonságosan tartja a fő meghajtót, ami a nehéz szerelékek kezeléséhez szükséges tolóerőt generálja.

A megbízhatóság növelése és a sima forgás érdekében, az orsó olyan csapágyakkal rendelkezik, amelyek védelmet nyújtanak a szennyeződés és a nedvesség ellen, így édes és sós vízben egyaránt használható horgászathoz. A Shimano Speedmaster 14000 XTC orsó hidegen hengerelt alumíniumból készült és V alakú perem kialakítással rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a zsinór minimális ellenállással induljon el a dobásnál. A dobást az egyenletes zsinór fektetés is megkönnyíti.

Mágnes horgászat a mélyen elrejtett kincsek felkutatására

Az izgalmas és olcsó hobbi egyesíti a kincskeresést és a környezetvédelmet. Ahogy a neve is sugallja, a mágnes horgászat egyszerűen mágnesekkel való horgászatot jelent. Arról szól, hogy erős mágnesek segítségével fémtárgyakat találunk a tavakban, folyókban és patakokban. Csak kössünk egy nagy húzó erővel rendelkező kötelet egy erős mágnesre és dobjuk a vízbe. Ha a szerencsések közé tartozunk, értékes érmékkel, fémtárgyakkal, fémkinccsel térhetünk haza. Meg fogunk lepődni, mi rejtőzik a felszín alatt!

Mindössze egy erős neodímium mágnesre, karabinerrel ellátott kötélre és a biztonság kedvéért kesztyűre van szükségünk ahhoz, hogy elkezdhessük ezt a hobbit. Ha újak vagyunk a mágnes horgászatban, egy horgász készlet megvásárlása lesz a legegyszerűbb módja annak, hogy belevessük magunkat a kicskeresésbe. A mágnes horgászati készlet általában tartalmazza az összes alapfelszerelést, amire szükségünk van a kezdéshez. Egyes készletek további minőségi felszereléseket is tartalmaznak, hogy fokozzák az élményt.