szabadalmi ügyvivő

A szabadalmi ügyvivő megfelelő ismeretekkel rendelkezik

Ha új vagy továbbfejlesztett terméket, rendszert, anyagot, technológiát, kezelési módszert hozott létre, akkor mielőtt megkezdené a fejlesztések kereskedelmi forgalomba hozatalát, szükséges, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál történő bejegyzéssel formálissá tegye az ezekhez fűződő jogokat. A folyamatot a szabadalmi ügyvivő segítsége teheti egyszerűbbé.

A bejegyzés szükségességét elsősorban az a gyakorlat diktálja, hogy mások ígéretes fejlesztéseit tisztességtelen versenytársak használhatják, ami az Ön előnyeinek és a kereskedelmi forgalomba hozataltól várt hatásnak az elvesztéséhez vezet. Ha létrehozott egy vállalkozást, ügynökséget, üzletet, stúdiót stb. akkor természetesen annak van neve vagy védjegye.

A védjegy megkülönbözteti az Ön szellemi tulajdonát és lehetővé teszi, hogy megkülönböztesse a saját áruit és szolgáltatásait másokétól. Nagyon fontos, hogy a bejelentési dokumentumokat megfelelően készítse el. Ha ebben segítségre szorulna, a szabadalmi ügyvivő segítségét bármikor kérheti.