kandalló hődob

Növeli a teljesítményt a kandalló hődob

A kandallókhoz kapható különféle kiegészítő elemek az esztétikumot vagy éppen a hatékonyságot igyekeznek fokozni. Utóbbi tulajdonság egyik képviselője a kandalló hődob, ami a fűtés hatásfokának emelésében vállal jelentős szerepet. A kandallóra csatlakoztatva, a hőleadó felület nagymértékben megnövelhető, továbbá a füstgáz alacsonyabb hőmérsékleten képes kiáramolni a kéményen keresztül.

A kandalló hődob segítségével a konvekciós légáramlás növekedésnek indul, ezáltal a fűtőtest teljesítménye is jelentősen bővül. Amennyiben nem vagyunk maximálisan elégedettek a tűztér teljesítményével, ez az eszköz lehet a megoldás a számunkra.

Általában bármelyik testhez hozzákapcsolható, viszont kiemelten fontos, hogy a kéményben megfelelő legyen a huzat, illetve bizonyos modellek között eltérés mutatkozhat, ezért a kandalló hődob felhelyezése előtt mindenképp javasolt a szakemberrel történő konzultáció. Ezzel a kiváló utó hőhasznosító elemmel a kandallónk erényei tovább fokozódnak, a felszerelésével egy sokkal hatékonyabb fűtőtesttel gazdagodhatunk.