fűtési keringető szivattyú

Milyen szereppel bír a fűtési keringető szivattyú?

A legtöbb fűtési rendszer egyik fontos eleme a keringető szivattyú. A fűtési keringető szivattyú legfőbb feladata, hogy a rendszer által előállított meleg vizet eljuttassa a radiátorokig vagy egyéb hőleadó egységekig, amik aztán ennek köszönhetően tudják felmelegíteni az adott helyiséget.
Természetesen az eszköz szállítja a használati meleg vizet is, amihez egy csap egyszerű megnyitásával lehet hozzáférni a fürdőszobában vagy épp a konyhában. Miért is lehet szükséges tehát a fűtési keringető szivattyú? Első helyen szinte mindenkinél a komfort áll. Senki sem szereti, amikor reggel megnyitja a csapot és csak hideg víz folyik és azzal kell arcot, fogat mosni vagy a legrosszabb esetben tusolni.

Ez rendkívül kellemetlen érzés. Mások a takarékosság miatt választják a fűtési keringető szivattyú kelléket. Sok háznál például több tíz liter van a csővezetékben, mivel a kazánház messze van a fürdőtől. Ez pedig azt jelenti, hogy a langyos meleg vízcseppért 15 liter vizet kell kifolyatni akkor, ha nincsen ilyen szivattyú. Óriási pazarlás ez.