NTAK regisztráció

Mi az NTAK regisztrációs határidő?

A versengés a piacgazdaságok alapvető feltétele. A különféle vállatok, cégek gyakran mindent elkövetnek azért, hogy a konkurenseik elé kerüljenek. Ezzel tudnak több vásárlót, ügyfelet szerezni maguknak. A reklámokkal lehet kibővíteni a hatást és elérni a potenciális vevőket. Akik ebben élnek, jól tudják, hogy milyen komoly munka és feladat ez, amivel napi szinten rengeteget kell foglalkozni. Elég csak egy kicsit félrenézni és máris lemaradsz a többiekhez képest, akik gyorsan előnyre tesznek szert.

Ez a fejlődés záloga, hiszen a versengés nélkül senkit sem ösztönöznének az újabb technológiák kifejlesztésére és modernizálásra. A versengés azon túl, hogy kicsiben működik, az országok között ugyanúgy zajlik. A turisztika szempontjából kulcsfontosságú, hogy olyasmit tudjon nyújtani az ország egésze, amit egyéb területek kevésbé tudnak. Magyarország hatalmas potenciállal bír, de a fejlesztésekhez kellenek az adatok. Ezekre támaszkodva, a fejlesztések nagyobb ütemben történhetnek.

Az NTAK az MTÜ felügyelete alatt fut és valós időben nyújt anonim forgalmi adatokat. Ez a rendszer már 2019-óta működik, de eddig csak a szálláshely szolgáltatók voltak kötelesek részt venni, ám ez kevés ahhoz, hogy a turisztikai ágazat egészéről összetett kép alakuljon ki a döntéshozók részére. Éppen ezért tovább bővítették a rendszert a többi szolgáltató szektor képviselőire. A CMO weboldala alapján az NTAK regisztrációs határidő 2023. július 1. Ezt követően már adatszolgáltatás kell történjen, tehát nem éri meg halogatni a megfelelő rendszerek üzembe illesztését. Kisebb cégekénél egyszerűen megoldható a jogszabálynak való megfelelés, amiben a CMO örömmel segít.

Választhatóak olyan szoftver megoldások, amelyek azon túl, hogy a NAV felé is elküldik az adatokat, még a NTAK igényeket is kielégítik teljes mértékben. A folyamat ilyen formában átlátható és gyors, amivel biztosan meg lehetsz elégedve. Ennek részletiről a cmo.hu weboldalon tudhatsz meg többet. Bármilyen kérdésed van, fordulj bizalommal a munkatársak felé és megtaláljuk a számodra leginkább kényelmes és költséghatékony módot a jogszabálynak való megfeleléshez!