labradorit hatása

A labradorit hatása a változások megélésében

Szakértők szerint, bizonyos természeti kincsek mind testi, mind lelki egészségünk megőrzésében fontos szerepet játszhatnak. A fényhozó ásványnak tekintett labradorit hatása például egész életszemléletünk módosulásában megmutatkozhat. A kanadai Labrador-félszigeten felfedezett ásvány segít előhívni a viselőjéből a belső fényt, erősíti az önbizalmát, csökkenti a szorongását, így jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben élje meg a változásokat. A labradorit hatása új ötletek megszületését is eredményezheti, amelyeknek megvalósításával a test, a lélek és a szellem egyensúlyba kerül.

Természetesen nem feledkezhetünk meg az ásvány testi panaszokat, például a reumát, köszvényt, megfázást, szembetegségeket enyhítő szerepéről sem. Ahhoz, hogy a labradorit hatása jól érzékelhető legyen, ajánlatos a kezelendő testrészre helyezni, ékszerként akár egész nap lehet viselni. Ha meditáció közben vennénk igénybe a segítségét, akkor a szívcsakra az ideális hely.

A lávakő hatása harcban és békeidőben

A forró láva megszilárdulásakor keletkező lávakő hatása sok évszázada ismert. Gyógyítás eszközeként már az indiánok is használták, a régi idők harcosai pedig amulettként viselték a csatákban. Ennek a jellegzetesen lyukacsos felületű ásványnak napjainkban is jelentős szerep jut a test és a lélek harmóniájának megteremtésében. Az ékszeripar mellett, az aromaterápiának és a lávaköves masszázsnak is fontos kelléke. Asztrológiai megközelítés szerint, a lávakő hatása legerőteljesebben a Bak, illetve a Skorpió csillagjegy szülötteinél érzékelhető.

A tűz energiáját magában rejtő ásvány a legyőzhetetlenség érzésével ajándékozza meg a viselőjét. Segít felébreszteni a belső tüzet és megtalálni az egyén igazi útját. A testi egészség szempontjából fertőtlenítő, antibakteriális és vírusellenes szerepét kell elsősorban kiemelni, de a bőr megújulásához és a termékenység növeléséhez is hozzájárul. Ez azonban csak néhány összetevője a „gyógycsomagnak”, amit a lávakő hatásának megtapasztalásával kibonthatunk.