kemence ajto

Lényeges alkotóelem a kemence ajto

Egy kemence hatékonysága és teljesítménye nagymértékben függ a típusától, a felépítésétől és különféle tartozékától. Az egyik legfőbb eleme mindegyik berendezésnek a kemence ajto. Fontos, hogy ez jól zárjon, egyszerűen kezelhető legyen, illetve manapság az is lényeges, hogy mennyire esztétikus.

A Benkel webboltban igazán bő a kemence ajto felhozatal, így mindenféle változathoz megtalálható az ideális fajta. Egyre kedveltebbek mostanság a mobil kemencék. A hagyományos kemencék olykor több órás felfűtési időt igényelnek. Ezzel szemben a kisebb, de annál hatékonyabb mobil verzió képes 20 perc alatt 350 fokos fűtési hőt garantálni.

Ha pedig a kemence ajto jól zár, akkor a hő teljes egésze benntartható, így a sütés gyors lesz. A magas hőfok a klasszikusnak mondható kemencékkel szemben sokkal jobban megfelel pizzasütésre és egyéb finomságok elkészítésére. Nem kell tartani az étel megégésétől.

A mobil változatot azért szeretik sokan, mert nagyon könnyedén tisztán tartható. Miután kihűlt, a fűtéshez használt fát egy mozdulattal ki lehet söpörni. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a kemence ajto is könnyen takarítható, sőt, igény esetén leszerelhető, így minden oldalról megvalósítható a tisztítás.

Fontos tartozék a beépíthető bográcstartó

A bogrács az egyik legrégebbi főzőedényként van számon tartva, amit a szabadban nem csupán több ezer éve, de most is előszeretettel használnak. Nyilván a mostani modellek sokkal profibbak és egyesek rendelkeznek a beépíthető bográcstartó kiegészítővel is. A segítségével még praktikusabbá válik ez az amúgy is sokoldalú és kedvelt főzőedény.

A jellegzetes formája és az átlós fogantyúja különbözteti meg más, ám hasonló edényektől, például az ősétől, a cserép üsttől. A bogrács népszerűsége manapság teljesen érthető, hiszen a segítségével olyan ételek készíthetők, amik sajátos ízvilággal rendelkeznek.

Ha adott a beépíthető bográcstartó, akkor a szerkezet egyszerűen kezelhető és nem kell tartani a balesetektől sem. A bogrács és az ahhoz tartozó beépíthető bográcstartó megvásárolható a benkel.hu shopban, ahol számtalan egyéb kiegészítő is szemügyre vehető.