Kötelező autóbiztosítás

Kötelező autóbiztosítás árkörkép 2023 elején

Minden forgalomban lévő gépkocsinak rendelkeznie kell kötelező biztosítással, ami a közlekedés alkalmával másnak okozott károkat téríti meg. Nyilván minden autótulajdonos a lehető legolcsóbb megoldást szeretné választani és ezért különböző társaságoknál érdeklődik. A kötelező biztosítás árlisták betekintést engednek az átlagos piaci árakba, azonban aktuális rátákért mindig érdemes külön-külön is megkérdezni a biztosítókat.

Amennyiben a Magyarországon létező összes biztosítótársaság ajánlatait szeretnénk összehasonlítani, akkor célravezető felkeresni a biztoshely.hu weboldalt, ahol lehetőségünk van használni egy modern díjkalkulátort, ami ár szerinti sorrendbe rakja nekünk az ajánlatokat. Fontos, hogy kedvezően szerződjünk, hiszen az aláírás kötelez bennünket, azaz 1 éven keresztül nem tudjuk módosítani a döntésünket. Tudni kell, hogy meglehetősen eltérőek a biztosítási összegek, egyes társaságok ajánlatainak árai között akár 100%-os különbség is előfordulhat.

Azonban a portálon lévő kalkulátor használatával megtalálhatjuk a leginkább megfelelő ajánlatot. Sok pénz spórolható meg ily módon, ráadásul az internet adta lehetőség a lehető legkiválóbb módszer a kontraktus megkötésére. Ezt azon nyomban el is végezhetjük, miután kiválasztottuk a legjobb ajánlatot. Értelemszerű, hogy a kötelező díja sok tényezőtől függően alakul ki. Az összeget leginkább a gépjármű teljesítménye határozza meg, de sokat számít az ügyfél kora, illetve az, hogy vannak-e kiskorú gyermekei.

Érdekesség, hogy olyan konstrukció is létezik, amiben a közalkalmazottak kedvezményt kapnak. Az oldalon látott kötelező árak a biztosítók az adott időszakra érvényes tarifái, emellett jól áttekinthető és megfontolható a szerződéses tartalma is. Mivel a kötelező biztosítás megkötése alól senki nem bújhat ki, aki autóval közlekedik, ezért nagyon fontos, hogy jól döntsön ez ügyben. Ha csak pár ezer forintot takarítunk meg a szerződéskötéskor, az is jó, ugyanis van ezer más helye. Költhetjük az autóra, a családra, bármi másra az összeget.