ereszcsatorna

Kizárólag a minőségi ereszcsatorna szavatolja az otthonunk biztonságát

Laikusként talán nem is gondolnánk, mennyire fontos szerepet tölt be egy adott ingatlan csatornarendszere. Az ereszcsatorna ugyanis a nyirkos, csapadékos időszakokban (amiből hazánkban van bőven) a csapadék biztonságos elvezetéséért felel és mint olyan, magának az épületnek az élettartamát hosszabbítja meg.

Hogyan képes erre? Nos, az esővíz, az olvadó hó miatt a falak átvizesednek, a vakolat lehullik, sőt, akár a ház alapozása is megsüllyedhet. Ha ezek a károk érik az épületet, azok helyrehozatala súlyos anyagi terhet ró a tulajdonsokra. Persze az sem feltétlenül jelent életbiztosítást, ha gondoskodtunk az ereszcsatorna meglétéről – nem mindegy ugyanis, hogy a szóban forgó szerkezet milyen minőségű, mennyire van jól karbantartva.

Ha a csatornarendszer minősége erősen megkérdőjelezhető (rozsdás, esetleg lyukas), szinte olyan, mintha az otthonunk nem is rendelkezne az említett „védőpajzzsal”. Kétségtelen, hogy az ereszcsatorna, amint a ház többi alkotóeleme, rendszeres karbantartást is igényel.