sebkezelés

A sebkezelés nem elhanyagolandó teendő

A mindennapi teendők végzése közben, a bőrön nem ritkán alakulnak ki sérülések. Az időben történő sebkezelés jelentős mértékben befolyásolhatja a gyógyulás időtartamát.

Napjainkban már rengeteg készítmény érhető el, amelyek nemcsak védelmet biztosítanak a kórokozókkal szemben, hanem elősegítik a gyorsabb regenerálódást. A folyamat egyébként otthon is elvégezhető, ha elég felkészült. Először is meg kell tisztítani az érintett területet, majd alaposan fertőtleníteni.

Olyan készítményt javasolt választani, ami nyílt sebek esetén alkalmazható. A sebkezelés következő fázisa a vérzés elállítása. A hajszáleres vérzés viszonylag rövid időn belül elmúlik, így nem kell kétségbeesni.

A kötszerek használatára is érdemes sort keríteni, hogy a fertőzésveszély elkerülhető legyen. A különféle tapaszok magukba szívják a váladékot megakadályozva a szivárgást. Mélyebb vágás esetén, az otthoni sebkezelés nem biztos, hogy sikerrel jár. Ebben az esetben forduljon szakorvoshoz, hiszen megeshet, hogy nagyobb a baj, mint ahogyan azt gondolja!