fehér rum

Fehér rum történelmi háttérrel

Hogyha rum, akkor a kalózkodás, meg a cukornádültetvények, a Cuba Libre és a Karib-térség jut először az eszünkbe. De biztosan tisztában vagyunk azzal, hogy a fehér rum mellett, hányféle fajtát kóstolhatunk meg?

A fehér rum sem teljesen megszokott, hiszen alapvetően egy karamell árnyalatú italként vonult be a köztudatba. A sötétebb színű változatok gazdag, erős ízvilággal rendelkeznek, míg a másik fő kategóriát a Gold és a fűszerezett rumok képviselik.

A maga nemében mind kimondottan izgalmas, mindegyiket érdemes megkóstolni. Viszont, ha koktélozásra kerül a sor, akkor a mixerek egyöntetűen a fehér rumot szokták ajánlani. Ebből készül a már említett ikonikus koktél is, a méltán híres Cuba Libre, amit anno az Újvilág italával kevertek össze először amerikai katonák.

A Cola és a fehér rum különös találkozásának komoly történelmi háttere van, hiszen ebben az időben kerekedtek felül az addigi spanyol uralmon az amerikaiak. Az egyik legismertebb fehér változat a Bacardi. A minőségét garantálja, hogy az azonos nevű vállalat tulajdonában áll többek között a Grey Goose is.