csepegtetős öntözőrendszer

Csepegtetős öntözőrendszer a száraz napokra

Az aszályos időszakok nem tesznek jót a kertnek, ezért ilyenkor különösen nagy figyelmet kell fordítani a locsolásra. A csepegtetős öntözőrendszer hosszútávon remek megoldásnak és befektetésnek számít. Az egyik legnagyobb előnye, hogy széles körben használható.

Pázsittal fedett kertrészeken, veteményesekben, fákkal beültetett területeken, sőt, fóliákban is hatékonyan alkalmazható. A pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy közvetlenül a növények gyökereihez vezeti a vizet, ezáltal nem történik pazarlás. A folyadék nem párolog el vagy akad meg a leveleken, szóval oda jut, ahová kell. A csepegtetős öntözőrendszer nem idéz elő párás környezetet, így kevesebb az esélye a gombák és a baktériumok megjelenésének.

Az automata időzítővel felszerelt berendezés lehetőséget kínál a tervezett locsolásra. A beállítását követően, mindig ugyanabban az időben kapcsol be. Ehhez a növények hamar hozzászoknak és meghálálják a szép fejlődésükkel. A csepegtetős öntözőrendszer csöveit igyekezni kell a lehető legegyenesebben lefektetni.