öntöző ára

Az öntöző ára nehezen meghatározó

Rengeteg potenciális kliens azzal keresi fel a kertépítőket és kertészeket, hogy mennyibe kerül mostanság egy automata öntözőrendszer. Joggal érdeklődik mindenki az öntöző ára iránt, azonban nem egyszerű erre mindig pontos választ adni. Teljesen érthető, hogy egyetlen kertész sem tud kapásból mondani egy árat.

Ugye a rendszer pontos alkatrész összeállításához számos olyan adatra van szükség, amely kertenként igazán változó lehet.Nem igazán lehet találni két teljesen egyforma kertet, ezért két ugyanolyan locsolórendszerre sem lehet bukkanni. A berendezés annyira professzionális, hogy azt minden téren a kert adottságaihoz kell igazítani.

Emiatt nem lesz magasabb az öntöző ára, de az biztos, hogy a teljesítmény és hatékonyság kiváló lesz. Egy modern öntözőszerkezet nagy előnye, hogy tökéletesen passzol a kert víz paramétereihez, méretéhez, tagoltságához, növényzetéhez, a szélviszonyokhoz, a napos és árnyékos felületekhez és természetesen a kuncsaft mindenféle igényéhez.

Persze a fajlagos öntöző ára megkapható, négyzetméterre értve, de nagy valószínűséggel a végső ár nem ennyi lesz. Tehát szinte lehetetlen egyből, a megfelelő információk hiányában megmondani, hogy mekkora is lesz az öntöző ára. Mindez csakis akkor lehetséges, ha rendelkezésre állnak a pontos adatok.

Érthető az automata locsolórendszer sikere

Az ár mellett természetesen az is sokakat érdekel, hogy melyik rendszert érdemes választani. A kertmesterek egyöntetűen a locsolórendszer automata módon üzemelő változata mellett teszik le a voksukat, teljesen érthető módon. Az automata megoldásnak temérdek előnye van. Először is ott van a rejtett kialakítás. Egy jól telepített rendszer szinte láthatatlanul épül be a kertbe.

Az alkatrészeinek a döntő többsége a földben kap helyet és egyáltalán nem akadályozza a kert használatát akkor, amikor épp nem locsol. Ami még nagyon fontos, hogy a locsolórendszer hozzájárul a csodaszép kerthez. Ennek oka, hogy a növények életben maradásának legszükségesebb feltétele válik adottá. Ahol tehát egy meseszép kertre bukkan az ember, biztos lehet benne, hogy ott a locsolórendszer végzi az öntözés nehéz feladatát.