Gyümölcsből sokféle étel és ital készülhet. Ezek közül is az egyik legnépszerűbb talán a bor. A hagyományosan szőlőből készült különlegességnek Magyarországon is évszádokra visszanyúló hagyománya van, amelyek világszerte elismertek és kiváló minőségnek örvendenek, emellett eredettvédettek, így csak bizonyos termőföldeken lehet termeszteni néhány fajtát, mint például a tokajit, a budait vagy a villányit.
Vásárlásnál választhatunk száraz, félszáraz, félédes és édes között, minden a személyes igényünktől függ.
Szín szerint három csoport létezik, egyik a fehér, másik a vörös, harmadik pedig az úgynevezett rozé. Amennyiben inkább külföldi fajtákat szeretne vásárolni, esetleg kipróbálni, akkor a spanyolok, a franciák és az olaszok nedűi kimondottan ajánlottak.
Árúkat tekintve már 2000 Forintért is válogathatunk, de akik valami igazán különlegesre vágynak, akár 300.000 Forintot is elkölthetnek egy világhírű üvegre. A bor minden alkalomra felszolgálható, nyáron és télen, magányos filmnézéskor vagy családi vacsorákon.