ecsetfilc

Az ecsetfilcek kiegészítik a festést

Mi a legnehezebb a festészetben? Amikor az ecsetek új életre kelnek. Szerencsére mégsem kell teljesen a véletlenre bíznia magát, hiszen ma többféle ecsetfilc létezik, ami nemcsak szín, hanem forma szerint is kiválasztható. Az ecsetek hegye meghatározza a vonalak vastagságát, miközben művészi szabadságot is ad.

Ha csak a filc hegyével húz vonalat, akkor nagyon vékony vonal válik belőle. Amennyiben oldalra fordítja az ecsetet és kicsit dőlve használja, kellemesen formás fonal válik belőle. Innentől kezdve egyetlen mozdulattal különböző stílust lehet képviselni ugyanazzal a filccel. A felhasználók többsége szereti a festékeket, azonban kötelező eszköznek tekintik az ecsetfilceket.

Nem kell többé a színek miatt aggódnia, elég, ha megveszi a kedvenc csomagját. A hagyományos árnyalatok mellett, aranyozott és ezüstözött színeket is találni, bár a filcek legnagyobb előnye, hogy nemcsak pakkban, hanem egyesével is be lehet szerezni. Innentől kezdve nem kell egy egész szettet megvenni, ha csak a feketére van szükség.