méhtelep

Amikor a méhtelep a megoldás!

Egy házfelújítás vagy építkezés során millió dolog kerül kiselejtezésre, hiszen sok-sok hulladék keletkezik. Ekkor jöhet szóba a méhtelep gondolata, ugyanis a legtöbb már nem használatos anyag oda elszállítható, majd megfelelő kezelésre kerül. A színesfémek, vas, elektronikai hulladék felvásárlása gond nélkül zajlik, magánszemélyektől és cégektől is. A méhtelep rendkívül hasznos terület, hiszen enélkül nem lenne megoldható a különféle törmelékek megsemmisítése. A digitális, más néven hitelesített mérés során minden esetleges hibalehetőség kizárható, ezért is megbízható ez a mérési módszer.

A hulladékok megfelelő kezelése szinte minden esetben a környezetvédelem egyik fontos lépésének tekinthető, ezért még jobban érdemes odafigyelni rá. A méhtelep funkciói sok szempontból igazán lényegesek, amelyekre a leadás az optimális megoldás. A réz vagy alumínium felvásárlás napjainkban fénykorát éli, ennek köszönhetően ebből még bevétel is származhat az eladóknak. Ezen felül, a használt akkumulátor átvétele is lehetséges.

A vas hulladék átvétel alapvető szabályai

A házépítés vagy esetleges felújítás, renoválás szinte minden esetben sok törmelékkel, illetve más nem felhasználható anyaggal jár együtt. A méhtelepeken történik a vas hulladék átvétel, bizonyos előírások és paraméterek szerint. Elmondható tény, hogy leginkább fémmegmunkálás vagy hasonló tevékenységi körrel foglalkozó cégeknél bevett szokás a nagyobb mennyiségek leadása időről-időre. Fontos különbséget tenni az egyes típusok között, hiszen nem egy árban mérik. A lemezvas, öntvény, drótháló, szürkeöntvény, gubancvas, kerítés, acélforgács, a karosszéria, mind a bevételre szánt kategóriába sorolhatóak.

A vas hulladék átvétel során meghatározott árat mindig a világpiaci helyzet alakulásához mérik, ebből lehet kiindulni. A mérlegelés folyamata igazán lényeges, ugyanis ekkor zajlik a fő rész. A minőséget is előre meghatározzák a telepek munkatársai, hiszen ez a szennyezettségtől függ többek között. A vas hulladék átvétel bizonyos kilogrammonként eltérő árakat vonhat maga után, vagyis nem egységárral bír a bevétel.