almaecet

Almaecet, ahogy nagyanyáink készítették

A gyümölcsboreceteket sokoldalúan felhasználhatjuk az otthonunkban. Természetes tartósítószerek, segítik a fogyást és az otthoni kozmetikai kezelésekben is bizonyítottak. Ha nincs időnk saját magunk elkészíteni ezeket, a fittpiac.hu bioboltban is megvásárolhatjuk.

Itt rengeteg teljesen természetes lehetőség közül választhatunk. Az almaecet alma erjesztésével készül. Mindössze annyit kell tennünk, hogy egy üvegbe tesszük és felöntjük tiszta, hűvös vízzel, megfelelő mennyiségű cukor hozzáadásával. Az edényt letakarjuk egy pamut kendővel és 1 hónapig várunk, amíg az almaecet beérik. Régebben minden háztartás éléskamrájának elengedhetetlen része volt. Ma már sokan választják a boltban megvásárolható változatokat. Milyen előnyökkel jár a késztermék megvásárlása?

Ha megbízható termelőtől származó almaecetet választunk, biztosak lehetünk benne, hogy olyan kertészetekből származó természetes almát használnak, ahol nem permeteznek vegyszerekkel. Következésképpen, az almaecet sokkal egészségesebb és jobb táplálkozási tulajdonságokkal is rendelkezik.