fényvisszaverő szalag

A fényvisszaverő szalag a biztonság záloga

Sajnos aránylag kevés figyelem terelődik a témára, de az, hogy mennyire vagyunk észrevehetőek veszélyes környezetben, sokszor életet menthet. A fényvisszaverő szalag legnagyobb előnye éppen abban rejlik, hogy miként segíti ezt elő.

Az aktív megoldások ugyanis mindig magukban hordozzák a meghibásodás lehetőségét. Az aktuális pozíciónkat jelző lámpa például bármikor elromolhat, de azzal is számolni kell, hogy az áramforrást éri valami, így teljesen védtelenek maradunk. A fényvisszaverő szalag ezzel szemben passzívan működik, használatánál csupán a stabil rögzítésre kell figyelni. Amennyiben ez adott, onnantól kezdve a hibalehetőség esélye minimális. Felhelyezése egyszerű, lángálló tulajdonságának köszönhetően kiemelkedően biztonságos a viselése.

Alkalmazása nemcsak sötét környezetben indokolt, hanem a tévhitekkel ellentétben, nappali fényben is problémás lehet az észlelés, főként mozgó járműből. A fényvisszaverő szalag használata tehát minden olyan szituációban indokolt, amikor a balesetveszély legcsekélyebb kockázata is fennáll.