ágvágó olló

Ágvágó olló a száraz gallyak eltávolításához

Amikor szóba kerül a vastagabb gallyak eltávolítása a gyümölcs- vagy díszfákról, akkor mindenképpen túl kell lépnünk a metszőolló nyújtotta lehetőségeken. Mielőtt még fűrészt ragadnánk, ismerkedjünk meg az ágvágó olló képességeivel. Ez a kéziszerszám egyértelműen az a köztes megoldás, amire bátran lehet számítani.

Azért is szerencsés rábízni magunkat, mert gyors és egyenletes vágást lehet vele végezni, ezzel rengeteg időt megtakarítva. A vastagabb szőlőindák, de akár a futórózsa már elfásodott töveit is pillanatok alatt eltávolíthatjuk az ágvágó olló alkalmazásával. Másik hatalmas előnye, hogy választható teleszkópos nyéllel. Így még a magasan található ágakat is el lehet vele távolítani és mindezt biztonságosan a talajról.

Nincs tehát felesleges létrázás, ami veszélyt rejthet. Ha már ágvágó olló, akkor a rávágó kivitelek egyértelműen olyan plusz erőkifejtésre képesek, ami fokozza a hatékonyságukat. Amennyiben komolyan bele akarunk vágni a kertészkedésbe és ebben nincs túl sok gyakorlatunk, akkor erre az eszközre egyértelműen szükségünk lesz.