zöldkagyló

A zöldkagyló pozitív hatásai

Furcsa dologra figyelt fel a tudomány, amikor az Új-Zéland őslakosainak életkörülményeit vizsgálták. A tudósok rájöttek ugyanis, hogy a tengerparton élő emberek körében teljesen ismeretlen a reuma. A kizárólag Új-Zéland partvidékén élő zöldkagyló magas glükozamin tartalma miatt vált népszerűvé, itt a kagylók királynőjeként emlegetik.

Valószínűleg a bőséges kagylófogyasztásnak köszönhető, hogy a tengerparton élő emberek ízületei még egészen idős korukban is rugalmasak maradtak. A zöldkagyló glukozaminglikánt nagy arányban tartalmaz, ami az ízületek működéséhez elengedhetetlen kenőanyag egyik legfontosabb alkotóeleme.

De megtalálhatóak benne vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, telítetlen Omega 3 zsírsavak, amelyeknek a gyulladáscsökkentő hatása közismert. Bizton kijelenthető tehát, hogy a zöldkagyló készítmény az egyik legfontosabb természetes eredetű és nagyon jó hatékonyságú alternatív lehetőség a mozgásszervi betegségek prevenciójában és kezelésében. Pozitívan hat a teniszkönyök, az időskori kopás, a reumás panaszokra egyaránt.