TV antenna kábel

A világ számos pontján használható a TV antenna kábel

Egy tévéhez többféle kábelt lehet megvásárolni. Azonban sokan nem tudják, hogy adott esetben a műholdas vagy TV antenna kábel mellett érdemes dönteni. Mi is a különbség a kettő között? Aki már próbálta összehasonlítani a kettőt, hamar rájöhetett, hogy a felépítésből adódóan is sok az eltérés.
De mi a helyzet a teljesítménnyel, a hatékonysággal és persze a tartóssággal? A TV antenna kábel vagy a műholdas vezeték kérdésre a válasz leginkább attól függ, hogy milyen technológiára épülő tévéről van szó.  Ahhoz, hogy megértse az ember a két eszköz közötti különbséget, meg kell néznünk azokat külön-külön is.

Ugye a műholdas televízió, ahogy a neve is mutatja, egy olyan eszköz, ahol a televíziós jeleket egy távközlési műhold közvetíti. A világ számos részén sikeresen helyettesíti a földi sugárzású tévét. Nyilván kell ehhez egy megfelelő parabolaantenna, ami befogja a műholdról érkező jelet és egy beltéri egység, amely átalakítja azt. Nyilván nem hiányozhat a vezeték sem.
A TV antenna kábel segítségével működő tévé esetében a rádiófrekvenciás jeleket coax kábelen vagy optikai kábelen továbbítják. Olyan országokban, ahol domborzati vagy éghajlati viszonyok nem teszik lehetővé a vezeték nélküli jeladást, a kábeltévé az egyetlen megvalósítható megoldás. Manapság már az TV antenna kábel a világ számos pontján nyugodtan használható, hiszen ki van alakítva az a rendszer, amiben meg lehet bízni.

Melyik HDMI kábel fog beválni?

Ha a HDMI vezetékekről van szó, sokan csak vakarják a fejüket, hiszen nem tudják, hogy akkor most az 1.5-öst vagy épp az 1.9-est éri meg választani. A szakemberek szerint, a legjobban a 2.0 HDMI kábel éri meg hosszútávon, hiszen ezzel lehet igazán kiélvezni a 4K/HDR képi élményt. Sok hazai webboltban megvehetők ezek a termékek.
A kacsa-audio.hu boltban kapható KCE-HH és KCS-HH HDMI kábel fajták is rendelkeznek high speed tanúsítvánnyal és 4K/UHD képmegjelenítéssel. Fontos azonban itt megjegyezni, hogy a HDMI kábel csak 5 méterig képes ezt biztosítani. Ennél hosszabb vezetéknél csakis a Full HD-t lehet kiélvezni.