tüll anyag

A tüll anyag sportoláshoz kiváló

A tánc-, sport- és egyéb mozgást igénylő ruháknál alaposan meg kell fontolni a kiválasztott textilt. Népszerűnek számít a tüll anyag ezen a területen, mert átengedi a levegőt, így az illető nem fogja kellemetlenül érezni magát mozgás közben. Az izzadás is elviselhető lesz, azonban nem issza úgy bele magát a poliamidba, mint egyéb textilekbe. Tehát, a tüll anyagból készült ruhák sokkal strapabíróbbak, könnyedén moshatóak és bármikor az illető rendelkezésére állnak, ha sportról van szó.

Elasztikusak és ami a grammsúlyukat illeti, nagyjából 90 körül mozog. Nincs is annál rosszabb, mint amikor irritál a ruha, ezért ellehetetleníti a szabad mozgást. Ebből az anyagból a nagykereskedésektől legalább 10 métert szükséges rendelnie, kevesebbet sajnos nem adnak. Ez azt jelenti, hogy nagyobb mennyiségben készítheti el a megálmodott ruháit. Maga a tüll anyag általában poliészterből vagy poliamidból készül. Olyan eset is van, amikor ezt a két textilt vegyítik egymással.

A rugalmas pamut anyag megállja a helyét

Sportoláshoz kevésbé alkalmazzák, azonban a hétköznapi viseleteknél szinte elengedhetetlen. A rugalmas pamut anyag lehetővé teszi a kezdő tervezőknek, hogy semmi ne álljon a megvalósításuk útjába. Még azok is belevághatnak a ruhakészítésbe, akik teljes mértékben zöldfülűek. Roppant könnyű ezzel az anyaggal dolgozni, ráadásul nagyon hálás, hiszen strapabíró és hosszú éveken keresztül lesz az ember társa. Találni fog egyfalas rugalmas pamut anyagot, amelyik matt hatással bír és teljes mértékben pamutból készült.

A színek palettája végtelen, de ugyanez érvényes a mintákra is. Amennyiben szublimálható anyagot keres, úgy szintén kiválóan alkalmas az említett textil. Lehetőség van beszerezni a Szakatex honlapjáról a matt és elasztikus poliészter pamutot, ami szublimálható. Amit még tudni kell a rugalmas pamut anyagról, hogy bár elasztikus, mégsem nyúlik kellemetlenül. Persze ez csak akkor igaz, ha nívós termékről van szó, ezért érdemes utánajárni a nagykereskedésben, hogy honnan származnak az árucikkek.