pompom

A pompom egyszerűen előállítható

Sokan nem is tudják, hogy ez a kicsi dísz mire szolgált régebben. A pompom eredetileg a tengerészeknek készült azért, hogy megvédje a fejüket az ütődésektől az alacsony hajótestekben, amire gyakran volt példa a hullámzások miatt.

Ma már persze más szerepet tölt be. Saját kezűleg is elkészítheted, ha van egy kis türelmed és némi szabadidőd. A világhálálót napjainkban ellepik a felhasználásával alkotott kiegészítők. Az előállítása nem bonyolult.

Első körben szerezz be egy pompom készítőt. Fontos megemlíteni, hogy a termékkel nem csupán gombolyagokat, hanem állatfigurákat is kreálhatsz. Elsőre bonyolultnak tűnhet, viszont az internetes oldalakon számos videót nézhetsz meg, amelyek rávezetnek a dolog nyitjára.

Lehetőleg vastagabb kartont használj sablonnak és vegyél igénybe egy macskafésűt is, ha szeretnéd elkerülni, hogy az alkotásod szálas legyen. A pompom fésülésénél mindenképpen légy óvatos, mert a fésű kihúzhatja a fonalakat. Ha megfogadod az említett tanácsokat, akkor az eredménnyel elégedett leszel.