mogyoróvaj

A mogyoróvaj kifejezetten egészséges

Érdemes megemlíteni, hogy a tápanyag rendszeres fogyasztása megakadályozza a máj és az epehólyag gyulladását, sőt, felgyorsítja a sejtek regenerációs folyamatait. A mogyoróvaj vérszegénység, vesebetegség, idegrendszeri zavarok és szembetegségek esetén is hasznos lehet.

Rengeteg kozmetikum készül belőle, amelyek segítenek lelassítani a bőr öregedési folyamatait. Nem ritkán adják hozzá különböző samponokhoz, hiszen erősíti a szálakat és ellenállóbbá teszi azokat a környezeti irritáló hatásokkal szemben. A külső felhasználását illetően azt kell tudni, hogy antibakteriális és sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A mogyoróvaj fokozhatja a gyulladt sebek és a herpesz gyógyulását. Rendkívül előnyös a szervezetnek a mértékletes fogyasztása.

Ez különösen igaz abban az esetben, ha önállóan, vagyis zsír, cukor és só hozzáadása nélkül kerül az asztalra. Érdekességként meg kell említeni, hogy bevált diétás étel, mivel a kalóriatartalma ellenére segíthet a fogyásban. A mogyoróvaj nagyszerű vitaminforrás.