nászajándék

A modern nászajándék is bátran adható

A mai modern esküvőkön általában az láthatjuk, hogy már csak részletben követik a hagyományokat, de olykor teljesen mellőzik azokat. Manapság nászajándék gyanánt már sokkal többen kérnek pénzt, mint valamilyen értéktárgyat. A régebbi korokban főként azért terjedt el az ajándékozás hagyománya, hogy a friss házasok a rengeteg bútorral és egyéb dolgokkal felpakolva megkezdhessék az új, közös életüket.

Tulajdonképpen ma is valami ilyesmit szolgál ez a fennmaradt hagyomány, viszont mindenképpen előnyösebb, ha valamilyen apróságot adunk meglepetésnek. Hiszen, ezáltal az ifjú szerelmesek még több életre szóló élménnyel gazdagodhatnak az esküvőjük napját érintően.

Remek nászajándék lehet a vicces feliratokkal ellátott kötények az új konyhájába, vagy éppen a dollármintás vécépapír, esetleg a pásztoróra. Természetesen az ehhez hasonló nászajándék csakis abban az esetben legyen átadva, ha biztosak vagyunk abban, hogy a friss házasok tréfának veszik majd a dolgot és velünk együtt kacagnak a násznép kíséretében!