A Husqvarna láncfűrész egyedülálló pozitívumai

A profi és hobbi kertészek, erdészek és egyéb, ezen a területen tevékenykedő szakemberek biztosan megismerkedtek már a Husqvarna egyedülálló termékeivel. Talán az egyik legismertebb a méltán híres Husqvarna láncfűrész, amelyiknek számos előnye van. A gyártó a láncfűrészek gyártásakor is előtérbe helyezte a környezetvédelmet, hiszen ennek a megóvását nagyon fontosnak tartja.

Ezért is dob piacra olyan produktumokat, akárcsak a Husqvarna láncfűrész, amellyel minimalizálni lehet a környezetre gyakorolt káros hatást. A szerkezet titka a sajátos X-TORQ motorban rejlik, amelyik a kisebb üzemanyag-fogyasztása és a csökkentett károsanyag-kibocsátási szintje miatt érdemel dicséretet. Pontosan ezen két adottság miatt felel meg a masina a legszigorúbb előírásoknak is. A gép a könnyű kezelhetősége és gyors beindítása miatt is profinak mondható. A Husqvarna láncfűrész a kombinált szívató-leállító szabályozónak köszönhetően egyszerűen beindítható. Ez megakadályozza, hogy megszívja magát a motor. A fűrész még centrifugális tisztítórendszerrel is rendelkezik, amivel az elhasználódás minimalizálódik és ezáltal igen nagy mértékben nő meg a szűrőcserék közötti időtartam.

A Husqvarna láncfűrész pozitívumainak felsorolásakor nem maradhat ki a SmartStart funkció sem, aminek hála az indítózsinór ellenállása több mint 35%-kal csökken. A modernséget leginkább az igazolja a Husqvarna láncfűrész esetében, hogy az még benzin nélkül is elindítható. Ez azért van, mert a kellék roppant hatásos, erős, 36 V-os lítiumion-akkumulátorral rendelkezik. Nagy előny az is, hogy a masina elképesztően halkan dolgozik.