hordozókendő

A hordozókendő sok helyzetben kisegít

Ha valaki korábban nem is volt túl találékony, a szülővé válás biztosan megtanítja arra, hogy miként oldjon meg extrém helyzeteket, hogyan használjon egyszerű dolgokat, akár többféle célra is. Például sok családban a hordozókendő nemcsak a séták alkalmával kerül elő, hanem bizony otthon is.

Amikor az anyukának nagyon sürgős dolga lenne, de a gyerkőc éppen nagyon nyűgös és nem hajlandó egyedül vagy más családtaggal időt tölteni, akkor a hordozókendő megmentheti a szituációt.

Hiszen csak magára köti a picit, aki úgy érzékeli, mintha ölben lenne, de közben anya el tudja végezni a legfontosabb házimunkákat, főzést, mosást, takarítást, mert a keze szabadon marad, szemben azzal, ha ténylegesen a karjaiban kellene tartsa. Továbbá akkor is hasznos lehet a hordozókendő, ha például egy has- vagy fogfájás miatt, csak ölben tud elaludni a baba.

Hiszen a ringatás egyre nehezebbé válik, ahogy cseperedik a kicsi, de ha valamelyik szülő fel tudja csatolni magára, akár elöl vagy hátul, akkor némileg könnyebb lesz elaltatni, ami után már csak azt kell valahogy megoldani, hogy a hordozókendő öleléséből észrevétlenül át tudják tenni a kiságyba.

Ez sem egyszerű művelet, hogy ne ébredjen fel, hiszen kell gyakorlat, amit azonban egy idő után minden anyuka és apuka megszerez. A tapasztalat sokat segít a gyereknevelés során, de azért az olyan praktikus segédeszközök is nagy terhet vehet le a szülők válláról, mint például a hordozókendő. Szerezzen be Ön is egyet, ha úgy érzi, néha jól jönne még néhány plusz kéz!