A Harry Potter könyvek varázslatos világa

Az ifjú varázslótanonc és barátai varázslatos kalandokba keverednek, miközben egyre többet megtudnak a mágiáról és a főszereplő különös múltjáról. A Harry Potter könyvek világszerte rengeteg embert nyűgöztek le, mert egy olyan fantáziavilágot tárt elénk az írónő, amihez foghatóról még sohasem hallhattunk. Érdemes sorban elolvasni minden kötetet, mert csak így ismerhetjük meg igazán a szereplőket. Hogyha nem szeretnénk egyenként megrendelni a Harry Potter könyveket, akkor az egész csomag egyben is beszerezhető.

A csomag természetesen tartalmazza a legújabb kötetet is, ami nem más, mint a „Harry Potter és az elátkozott gyermek“. A regény alapján sikeres filmadaptáció is készült, amiért szintén rengetegen rajonganak, még napjainkban is.

Úgy tűnik, hogy a Harry Potter könyvek nagy hatással vannak a filmesekre, mivel megrendezésre kerül a „Legendás állatok és megfigyelésük“ c. film második része, ami egyfajta Harry Potter előzmény filmnek felel meg. Nem csoda, hogy a Harry Potter könyvek története megihlette a hollywoodi forgatókönyvírókat, mert hasonló világot mutat be, ahol a középpontban a mágia áll.

Többek között feltűnik a színen a fiatal Dumbledore is, aki a regényben Harry tanítója lesz és egyben a Griffandél iskolai ház legfőbb tanítója. A filmek remekül mutatják be, hogy milyen rögös út vezet addig, hogy valaki a varázslás mesterévé váljon, azonban a Harry Potter könyvek kitérnek minden apró részletre. Sokkal többet tudhatunk meg a szereplők hátteréről és céljairól. Betekintést nyerhetünk az életükbe, ezáltal jobban megszeretve őket.