futóbiciklik

A futóbiciklik mérete döntő fontosságú

Itt az ideje, hogy a család legfiatalabb tagja gyakorolja az egyensúlyérzékét a jövő évi kerékpáros túrára? Akkor a futóbiciklik egy lépéssel közelebb viszik őt a célhoz. Ezek a kerékpárok kisebb, pedálok és pótkerekek nélküli modellek, amelyeken a gyermek a lábát használja a közlekedésre.

Mit kell figyelembe venni a kiválasztásuk során? A futóbiciklik vásárlásakor a legfontosabb tényező a méret. A legtöbb ilyen kerékpár 10 vagy 12 hüvelykes kerekekkel rendelkezik. A kerékméret jelezheti a kerékpár teljes méretét, de az ülésmagasság határozza meg, hogy a pedál nélküli kerékpár jó-e a gyermeknek. A kicsinek kényelmesen kell ülnie a nyeregben, térdeit enyhén behajlítva, lábait pedig szilárdan a talajon tartva.

Figyelembe kell venni a tanuló kerékpár súlyát is, a gyermek súlyához és erejéhez képest. Jó irányelv a futóbiciklik vásárlásnál, hogy ne válasszunk olyan modellt, aminek a súlya meghaladja a tulajdonos súlyának 30%-át. Amikor eljön a használat ideje, ne feledkezzünk meg a biciklis sisakról sem!