pamut fonal

A pamut fonal a bőrünk barátja

Ez az anyag egy bolyhos cserje, aminek felhasználása textilként már a történelem előtti időkben is ismert volt és azóta is az egyik legősibb növény, amit az ember termel. Napjainkban több millió pamutot termesztenek világszerte és ebből van előállítva a pamut fonal. Van pár jó tulajdonsága, mint például kellemes a tapintása, nehezen szakítható, bőrbarát, jó hőtartó, nem tartalmaz szintetikus szálakat, vasalható és légáteresztő is.

A pamut fonal megfelelő érzékeny bőrűeknek is, mert nagyon pici az esélye az allergiának vele és akkor is, ha ilyen megesik, valószínűleg nem maga az anyag, hanem a festőszínezék az oka. Mosható mosógépben, maximum 60 fokon és nagyon sokféle technikához felhasználható, mert kitűnő tartása van és az anyag szinte lélegezni fog.

A pamut fonal gyorsan szárad és nagyon könnyű, nem igényel sok törődést. A pamutot számos esetben keverik más anyaggal, hogy rugalmasabb legyen, például a zoknikhoz nylonnal. Sokféle dolgot készíthetünk belőle a ruhák mellett, például megfelelő terítőnek, függönynek vagy ágyneműnek is, tehát megéri a pamut fonal vásárlása.