Kristálytiszta vodka

Vodka árak egészen az egekig

A 19. század óta létezik egy mindenhol ismert szeszesital. A vodka ár, íz és minőség szerint is sokak kedvence, főleg az északi országokban. Fél évezreddel ezelőtt már léteztek gabonapárlatok, azonban ezek ihatatlanok voltak.

A finomító oszlopok megjelenése megoldotta a problémát, így Olaszország és Lengyelország lakói között gyorsan elterjedt az etanolból és vízből álló, egyszerű kategóriába tartozó ital, amit nem kell tölgyfahordóba tenni és évekig érlelni sem.

Míg a 18. században betiltották a növekvő alkoholizmus miatt, napjainkban minden boltban megtalálható. Általában 40 fokos változatát tudjuk beszerezni, de léteznek olcsóbb és drágább üvegek.

A vásárlók által egyik legkedveltebb fajtája Finnországból érkezik és 5000 Ft-ért beszerezhető. Önmagában is fogyasztható, de prémiumminőségű koktélok is keverhetőek belőle. Ha a vodka árát vesszük figyelembe, léteznek gyűjtőknek készült fajták, amelyek megközelítik a félmilliós határokat. Tökéletes választás lehet saját fogyasztásra és barátok körében.