egzotikus dísznövények

Tippek az egzotikus dísznövények otthoni termesztéséhez

Manapság bármely virágbolt választéka magával ragadja a fantáziát, ezért senkit sem lephet meg egy ibolya, orchidea vagy pénzfa. Otthon is egyre gyakoribbak az olyan egzotikus dísznövények, mint a gránátalma, a citrom vagy a banánfa. Egy trópusi körülmények között termesztett virágot nevelni a lakásban nem könnyű, de megéri.

A szokatlan formájú és színű virágok, bokrok és fák örömet okoznak a lakóknak, vonzzák a vendégek figyelmét és némelyikük még hasznos is. Az egzotikus dísznövények otthoni termesztésének vannak olyan általános szabályai, amit mindenképpen be kell tartanunk, ha azt szeretnénk, hogy az élő szobai dekoráció sokáig megőrizze a szépségét.

Alapvetően minden egzotikus faj hőkedvelő, ezért elegendő mennyiségű fényt és meleget kell kapniuk. A talajt a növények igényeihez kell igazítani. Az öntözést csak szobahőmérsékletű és szűrt vízzel ajánlott végezni. Ha a meleg évszakban az egzotikus dísznövényeket kivisszük az erkélyre, ne tegyük azonnal a közvetlen napfényre. Jobb, ha fokozatosan mozgatjuk a cserepet napos helyre.