Diófa Antikvárium

Kinek adományozzam el a régi könyveimet?

A régi könyveit valószínűleg mindenki kiolvasta már, akár többször is, hiszen amíg nem volt ennyire elterjedt az internet, addig a nyomtatott kiadványokat lapozták az emberek. Viszont ma a régi könyvek fölöslegessé váltak sok családnál, így azokat eladnák vagy elajándékoznák. A lehetőségekről még bővebben tájékozódhatsz a Diófa Antikvárium weboldalán. Rengeteg kiadvány van, amit magas példányszáma miatt nem vagy csak nagyon nehezen lehet értékesíteni. De mégis van egy lehetőség arra, hogy olyan helyre kerüljenek, ahol örömmel forgatják.

Könyvadományozás által idősotthonokba, szociális intézményekhez juttathatjuk el ezeket a kiadványokat. Ebben nagy segítségünkre van az antikvárium, aminek szakértőivel érdemes felvenni a kapcsolatot. Fel kell mérnünk, hogy milyen könyveket szeretnénk eladományozni, hiszen fontos, hogy azok állapota megfelelő legyen. A dohos, szétszakadt példányokat nem veszik át tőlünk a szakemberek.

Országszerte sok olyan intézmény van, ahol szívesen fogadják a könyvadományokat és ha az antikváriumon keresztül ajándékozzuk el a fölöslegessé vált darabokat, akkor sem a szervezéssel, sem a szállítással nem nekünk kell foglalkoznunk. Nagyon praktikus megoldás ez, főleg akkor, ha nagyobb tételről van szó. Annak tudatában szabadulhatunk meg a régi könyveinktől, hogy azok olyan kezekbe kerülnek, amelyek megbecsülik. A tudat, hogy valakiket megajándékozhatunk az olvasás, az ismeretszerzés semmihez nem hasonlító élményével, megnyugtató számunkra, még akkor is, ha egyébként érzelmileg nehezen kötődtünk, ragaszkodtunk az említett kiadványokhoz.

Azért jó a Diófa Antikvárium munkatársait megbízni a feladattal, mert a könyvadományok felmérését követően, díjmentesen elszállítják a régi könyveket az általunk megadott címről. A kollégák gondoskodnak a használt könyvek állapotfelméréséről is, illetve elszállítják azokat a rászoruló intézményeknek vagy könyvtáraknak. Szüleink arra neveltek, hogy könyvet nem dobunk el és nem is kell, hiszen a könyvadományozás által megszabadulhatunk a fölöslegessé vált daraboktól.