szent jakab kagyló

Emlékezetes élményt nyújt a Szent Jakab kagyló

Már a név is bizonyos fokú eleganciáról tanúskodik és minden gurman tanúsítja, hogy az íze és az állaga miatt, a világszerte kedvelt ételek közé tartozik. A franciák különösen kedvelik a tenger eme ékszerét, ezért nem meglepő, hogy a nagyra becsült alapanyag felnevelése és természetesen fogyasztása során is különös gonddal és büszkeséggel járnak el.

A Szent Jakab kagyló neve a középkorból származik, amikor a keresztények ezt a tengeri állatot a Galíciában található Szent Jakab kegyhelyre tett zarándoklatuk jelképeként használták. A szent és a kagyló kapcsolata homályos, de a legendák szerint, Jakab apostol egyszer megmentett egy lovagot, akit kagylóval borítva találtak. Ma Franciaországban a Szent Jakab kagyló több íz élményt nyújt.

A legelterjedtebb felhasználása az à la créme változat, ami egy gyönyörűen kiegyensúlyozott étel, fehérborral vagy konyakkal ízesítve. Ha Ön is szeretné kipróbálni ezt a különlegességet, első fogásként személyenként körülbelül 2 Szent Jakab kagylóval számoljon és legalább 3 darabot tálaljon, ha főételnek szánja!