CMO bankkártya terminál

Bankkártya terminál napi zárás lépésről lépésre

A bankkártya, más néven POS terminálok, manapság már szinte minden boltban kötelezően ott vannak a pénztárgépek mellett. Bár 2021-től kötelező a használatuk, de addig is sok helyen alkalmazták, mert így lehetett bevonzani olyan vásárlókat, akik igyekeztek a kényelmi szempontok miatt, ezen megoldás mellett dönteni. Tény, hogy egy plusz berendezésről van szó, amit fontos megtanulni kezelni, de ez viszonylag egyszerűen elsajátítható és azt követően már automatikusan fog működni.

A rendszerek voltaképpen úgy teszik a dolgukat, mint egy mini bankautomata, azzal a különbséggel, hogy nem adnak ki pénzt. Lényegében érzékelik, azonosítják, majd hitelesítik a kártya adatait, összekötik az ahhoz kapcsolt számlát a terminálhoz kötöttel, majd elvégzik a megadott paraméterek alapján a tranzakciót. Mindebből a kezelő csak egy pityegést hall, miközben a háttérben igazán bonyolult számítási feladatok mennek végbe. De ez még csak a fizetés, mert vannak olyan tevékenységek, amit nyitásnál és zárásnál kell megtenni. A CMO bankkártya termináloknál sem komplikált ezt elvégezni.

Bár a készülékek többnyire automatikusan megoldják mindennap éjfélkor a zárást, de ettől még a napi forgalom kinyomtatására szükség van, ha más nem, tájékoztató jelleggel. A másik dolog, hogy ennek hiányában jó eséllyel nem fog a készülék elfogadni újabb tranzakciókat. A művelet általában csak néhány gombnyomás, mert van külön erre szóló opció, amit aktiválva, azonnal elindul a folyamat és ezt követően egy tiszta lap indítható. A kijelzőn jól láthatóak a konkrét műveletek, ezért minden egyszerűen követhető.

A bankkártya terminálok már igen sokoldalúan bevethetőek, mert léteznek mobil típusok, amik például a vendéglátásban lesznek hasznosak, illetve alkalmasak SZÉP kártya, valamint NFC fizetés elfogadásra. Minél sokoldalúbb a rendszer, annál több igény szolgálható ki, a vásárlók nagy örömére. Érdemes tehát közelebbről megismerni a POS készülékeket, majd azokat munkára fogni. A vásárlás mellett, a bérlésre is nyílik lehetőség ugyanolyan formában, ami csökkentheti a kezdeti befektetési költségeket, ezért kár lenne lemondani róla.