egytengelyes pótkocsi

Az 5 legérdekesebb mezőgazdasági utánfutó és pótkocsi

A mezőgazdaság és az állattartás, de az erdészet területén ugyanúgy szükség van speciális eszközökre, amikkel hatékony feladatvégzésre nyílik lehetőség. A munkák során, a legtöbbször különféle terheket kell szállítani. Ez lehet takarmány, műtrágya, fa, hulladék, föld és még hosszan sorolni lehetne, mit, mikor, honnan és hová fontos eljuttatni, a lehető legegyszerűbb módon. Erre a célra a mezőgazdasági vontatók, vagyis traktorok után csatlakoztatható pótkocsik a leginkább ideálisak.

Ezek többféle típusban érhetőek el. Méretük, a tengelyük száma, teherbírásuk függvényében, igény szerint választhatóak. Az egyszerűbb utánfutókon, mint például az egytengelyes pótkocsikon kívül sok érdekes mezőgazdasági vontatott eszköz is van. A novara.hu weboldalon például megtalálhatóak még a bála- és gépszállító, szőlészeti, valamint kertészeti pótkocsik. Ezeknek mind külön szerep jut. A főként olasz Bicchi márka védjegye alatt készült termékek sokban megkönnyítik a gazdálkodók dolgát.

Bár egy szimpla utánfutóra is felhelyezhető a szalmabála vagy szállítani kívánt mezőgazdasági gép, de belátható, hogy a kifejezetten erre a célra specializált utánfutók sokkal egyszerűbb kezelést tesznek lehetővé az adott területen. Az egytengelyes pótkocsi azonban alapvető kiegészítőnek minősül. Természetesen vásárláskor fontos felmérni a pontos igényeket és lehetőleg ezekhez igazítani a rendelést. Előnyös szempont a pótkocsinál, ha képes 3 irányba billenteni, mert így a lerakodás gyorsabban és mindig az adott körülményekhez illeszthetően oldható meg.

1.5, 2, 2.8, 3.2, 4, 4.9, 5.8 és 6.6 tonnás kivitelek egyaránt állnak rendelkezésre, amik a minőség jegyében készültek. A nagyobb mérettel bíró pótkocsik el vannak látva külön létrával, ami a felmászást segíti. A légfékrendszer a teljesen megrakott állapotban is gyors megállást garantál. Az erős vázszerkezetnek hála, hosszú éveken keresztül, még igen nehéz körülmények között is kiszolgálják az elvárásokat. A megtérülő befektetés tehát nem marad el, ha a Novara termékei között válogatsz. Ne add alább a magas minőségnél és élvezd a gépesítés pozitívumait a gazdaságodban!