Árt, vagy használ a tehéntej?

A tehéntej hatása pozitív vagy negatív?

Egyre többen gondolkodnak el azon, hogy fogyasszanak-e tejet vagy sem, hiszen mindenhonnan azt lehet hallani, hogy mennyire egészségtelen, ráadásul felesleges az emberi szervezetnek. Ha belegondolunk, akkor lehet benne némi igazság. A tehéntej hatása az emberi szervezetre a mai napig vitatott kérdés.

Egy azonban biztos, amit a szupermarketek polcain dobozban árulnak, az szinte már csak a színében hasonlít a gazdaságokból származó természetes, kezeletlen tejhez.

A pasztaurizálás során elpusztul az összes baktérium, így azok is, amelyek megkönnyítik az emésztést és segítenének lebontani az elfogyasztott tejet. A természetes tehéntej hatása szintén vitatott, hiszen ebben megtalálható minden olyan tápanyag és hasznos baktérium, amelyek segítik az emésztést, de lehetnek benne olyan mikroorganizmusok is, amelyek kiváltói lehetnek bizonyos betegségeknek.

A tejben található tápanyagok számos más ételben is megtalálhatóak, ezért könnyen pótolhatjuk ezeket. Kijelenthetjük, hogy a tehéntej hatása a szervezetre kifejezetten pozitív kisebb mennyiségben és természetes formában.