sarokcsiszoló

A sarokcsiszolók alapvető paraméterei

Univerzális szerszámra van szüksége, amivel ugyanúgy vághat és a finomíthat felületeket? A sarokcsiszoló népszerű elektromos kéziszerszám a különféle szilárd anyagokból származó termékek vágására és csiszolására. Főleg az építőiparban és a fémek megmunkálásában használják. Az eszköz egyik legfontosabb tulajdonsága a teljesítmény. A modern sarokcsiszolók teljesítménye 600-2500 Watt.

Ezért mindenképp érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy minél magasabb a teljesítményjelző, annál nagyobb lesz a szerszám mérete és ennek megfelelően a súlya is növekszik, ami természetesen a berendezés költségét is befolyásolja. A következő paraméter, amire érdemes odafigyelni a megvásárolni kívánt sarokcsiszoló kiválasztásakor, a korong átmérője.

A vágókorongokat általában 115–230 mm méretűre készítik. Mindig fontos észben tartani, hogy semmilyen esetben ne használjunk olyan lemezt, amelyiknek az átmérője nagyobb, mint az adott szerszám átlója. Ez a sarokcsiszoló károsodásához vezethet. Egy ilyen termék árát nagymértékben a formatervezés típusa határozza meg. Az energiaforrástól függően, a modelleket több kategóriára osztják.

A hálózatról működő modellek könnyűek, így a kezek kevésbé fáradnak el a hosszabb használat során. A vezeték nélküli sarokcsiszoló akkumulátorral van felszerelve, ami meghatározza az eszköz használatának időtartamát. Az ilyen szerszámok használata kényelmes olyan körülmények között is, amikor nincs hozzáférés a hálózathoz, például kültéri munkák elvégzésekor vagy központosított villamosítás nélküli létesítményekben.