A robotfűnyírók innovatív gépek

Sokan vannak, akik szeretnek kertészkedni, míg másoknak már a fűnyírás is maga a rémálom és valljuk be, olykor nem valami kellemes feladat. Viszont a robotfűnyírók leveszik ezt a terhet a vállunkról. Beprogramozhatóak, ezért akkor kezdik el a nyírást, amikor arra valóban szükség van.

Felismerik és megjegyzik a terep adottságait. A leejtők és az emelkedők nem jelentenek akadályt a Husqvarna robotfűnyírók fejlett technológiájának. A GPS rendszerrel nyomon követhető, hogy pontosan merre dolgozik az eszköz.

Az okostelefonra feltelepített applikációval irányítható számos funkció, illetve arról is értesítést kaphatunk, hogyha a robotfűnyírók végeztek a feladattal. A GPS követésre azért van szükség, mert akár egy 6000 m2 nagyságú területet is képesek karbantartani. Sajnos ez nem lehetséges egyetlen töltéssel, viszont a töltőállomás a terület bármelyik részén elhelyezhető tetszés szerint.

A robotfűnyírók automatikusan feltöltik az akkumulátorukat és máris folytatják ott a munkát, ahol abbahagyták. Néhány év alatt hatalmasat fejlődött ez a technológia, ezért rendkívül megbízhatóvá vált.